13 Kasım 2013 Çarşamba

Girişimcilik Hikayesi ( 2 )

Girişimcilik Hikayesi ( 2 )
Aşağıdaki başarı hikayesini okurken bugün içerisinde girdiğim ofis mobilyaları üretimi ve satışı isimli blogumu da okumanızı öneririm. Aynı mantıkla yapılan bir girişimcilik örneği.

"
AVRUPA’NIN EN BAŞARILI 10 GİRİŞİMCİSİNDEN BİRİ KAYSERİ’DEN ÇIKTI

Berna İlter, Ruban D’Honneur nişanına layık görülerek Avrupa’nın en başarılı 10 girişimcisinden biri oldu.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Üyesi ve Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Brn Yatak Baza Ev Tekstili ve Brn Uluslararası Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi kurucusu Berna İlter, Avrupa İş Ödülleri’ nde (European Business Awards 2011) Ruban D’Honneur 2011 nişanına layık görülerek Avrupa’nın en başarılı ilk 10 girişimcisi arasına girdi.
HSBC ana sponsorluğunda, Infosys, RSM International ve İngiltere Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticareti Geliştirme Kurulu’nun katkıları ile düzenlenen yarışmada firmalar hem yaptıkları yenilikler hem de elde ettikleri başarılara göre değerlendiriliyor.
2006 yılında 800 metrekarelik alanda 10 kişi ile başladığı yatak üretimini 4 yılda 22 bin metrekarelik kendi fabrikasına taşıyan ve hızlı bir büyüme trendi ile istihdam ve cirosunu her sene katlayan Brn Yatak 2010 yılı sonunda 5 kıtada 40’tan fazla ülkeye 20 milyon doları bulan ihracatı ve 250 kişiye istihdam sağlayan ve sektöründe tüm dünyaca tanınan ve sektör ihracatının çok önemli bir kısmını tek başına ihraç eden firma haline geldi.
2007 yılında Türkiye’nin Kadın Girişimcisi yarışmasındaki birinciliği yanında birçok kurumlar ve kuruluşlardan da girişimcilik ve ihracat dallarında ödüller de verilmiş olan Berna İlter, 2001 yılında başladığı girişimcilik hayatında o zamanlar keşfedilmemiş birçok Doğu ve Batı Afrika pazarlarına çok çeşitli Türk ürünleri ihracatıyla adını duyurmuştu.
"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder