11 Kasım 2013 Pazartesi

Emlakçılık

Emlakçılık

Eğer  ev-arazi-bağ -bahçe alıp satabilecek maddi imkanı olan geniş bir çevreniz varsa emlakçılık en iyi işlerden birisidir. Bu işte başarılı olabilmek için sosyal olmak gereklidir.  Müşteriniz olma potansiyeli olan kişilerle olan iyi diyaloğunuz size para kazandırır.  Ayrıca interneti de etkili kullanmak gerekir. Emlak arayanların ilk başvurduğu yer internettir ( yeni kuşak için )

Bu işe başlamak için masa, koltuk telefon ve interneti olan bir bilgisayar yeterlidir.  Hafta bir iki yerin alım satımında bulunabilirseniz bile çok iyi bir gelir kapısıdır.

Öyle çok büyük arsa arazi ev işlerini şanslı olanlar yapsın . Biz biraz mütevazi davranalım. Haftada bir adet 150 – 200bin TL arasında  ev ile 200 ile 250 bin TL arası bir arazi satımına aracılık ettiğinizi var sayalım. Ortalama bir emlakçı bu kadarlık bir iş çıkartabilir. Dediğim gibi bu bir ortalama. Yani 3 hafta boş oturup ayın son haftası 7 – 8 gayrimenkule de aracılık etseniz yine üç aşağı beş yukarı dediğim haftalık aracılığa ulaşmış olursunuz.

Peki bu kadar bir aracılık ile elinize ne geçer , en az 5000 TL alırsınız. Bunu aya çevirirseniz 20.000 TL bir kazanç söz konusu.  Riskiniz yok, yatırımınız koltuk masa bilgisayar telefon.  
En büyük gideriniz ise aracınızın yapacağı kilometre. Yani ayda 2000 km dolaşan aktif bir emlakçının aylık benzin gideri 500 – 600 TL arasında olur. Ama bu elde edeceği gelirde deve de kulak kalır.

Ayrıca ev kiralamalarda yapacağınız aracılık ile bir aylık ev kirası size kalıyor. Bu kiralama araçlığında bile 3- 5 bin aylık geliriniz olur.

Yani ortalama sosyal bir insan,  diğer insanlarla olan ilişkisini geliştirerek, araştırmacı olarak bu işten ayda 20 – 25 bin kazanabilir. Kaldı ki büyük sanayi arsalarına senede 1 – 2 defa aracılık etme şansınız olursa ekstradan seneden 50 -60 bin TL aracılık alırsınız.
Yine tekrar ediyorum, sosyal çevre ( maddi durumu ortanın üzerinde olan ) buna bağlı sosyallik düzeyiniz  ve araştırmacılığınız çok önemli.


Eğer böyle bir karakteriniz varsa ve yatırım yapabilecek maddi imkanların az ise ( diğer bir değişle az yatırımı olan bir iş düşünüyorsanız ) emlakçılık iyi bir tercih olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder